ECO HOUSE
FAMILY HOUSE | LISBON
_____
ECO HOUSE
FAMILY HOUSE | LISBON
_____
ECO HOUSE
FAMILY HOUSE | LISBON
_____
ECO HOUSE
FAMILY HOUSE | LISBON
_____
ECO HOUSE
FAMILY HOUSE | LISBON
_____
Site
Lisboa, Portugal
Area
160,00 m2
Client
Private
Status
Built
Theme
Architecture
Program
Residential
Year
2015
Team
Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Joana Marques, Catarina Pinto

ECO HOUSE

Eco House reflects the conservation, renovation and extension of its original house. In order to keep the original features of the main house, characteristic of its neighbourhood, the extension is made only in the backyard.

A new volume rises from the new Patio. It is connected to the original building through another volume made of glass that makes the new entrance of the house. Besides that, different architectural languages emphasize the distinction between old and new. Permeability of spaces and large windows along the house maximize the areas and ensure a connection between the original house, the extension and the exterior garden.