Avenida 8

Avenida 8Avenida 8 Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Benedita Client: Enza Properties Year: 2017 Area: 1.930 m2 Status: Built Theme: Interior design Program: Residential, Mixed use, Comercial, Hospitality Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Joana Marques, Olga Mosgovaya, Rosa Oliveira, Helena Fernandes, Andreas Mendes Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Pedro Santos Architecture coordination: Joana Pimenta Structural Eng.: Eng. Arlindo Marques MEP: Gwic Cost Calculation: Tribato The lot in question, strategically located in the parish of Benedita, stands out as a crucial point at the intersection of Avenida da Igreja and Rua da Serradinha, facing the church. Given this privileged location, the owners propose the construction of a new 5-story building to more expressively mark the beginning of Avenida da Igreja. This project proposes the inclusion of two basement levels with access through a car lift. The proposal aims to create a new architectural landmark with a contemporary language, meeting the intended program and client’s requirements. After the demolition of existing buildings, the plan includes the construction of two basement levels, four street-facing floors, and a setback floor. The property comprises three units of type T2, four units of type T3, a café, and a commercial space. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Chicalamar Read More

Galeria Residence

Galeria ResidenceGaleria Residence Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2015-2019 Area: 16.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Comercial, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Pedro Hébil, Sofia Travassos, Joana Marques, Catarina Pinto, Diogo Lima Graphic Design Team: Marta Pinto Structural Eng.: Pecnom MEP: Prom&E Supervision: Eng. José Pedro Costa Contractor: WM Projectos (General contractor), Natstone (stone works), PMS (glass facade) Situated advantageously on Luanda’s bay, Galeria Residence presents an exceptional living experience with panoramic views of the sea, bay, and cityscape. Drawing inspiration from the concept of an ancient art gallery, the architectural design is distinguished by facades intricately shaped by angles of light, resulting in expansive balconies that seamlessly extend the interior spaces. The apartments are meticulously crafted to emphasize the fluidity between spaces, establishing a profound connection with the ocean and abundant natural light. A deliberate selection of high-quality materials and advanced construction systems ensures a harmonious blend of comfort and serenity throughout the residences. Noteworthy in both common areas and private spaces is the application of grey ceramic flooring, white wall coatings, and American Walnut wood furnishings, creating an ambiance of sophistication and timeless elegance. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

Salterra

SalterraElderly housing projectSalterraElderly housing projectSalterraElderly housing project Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Alcochete Client: Private Year: 2020 Gross Area: 25.000 m2 Landscape area: 156.000 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program:Educational, Healthcare, Housing, Wellness Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Ana Elisa Alves Landscape: Baldios The Alcochete riverside, extending to the redeveloped Samouco area, boasts a rich ecosystem of birdlife and diverse flora, complemented by the characteristic salt flats inhabited by flamingos. This region epitomizes tranquility, with rural features deeply rooted in its origins. Our project endeavors to celebrate the local nature through an innovative Landscape and Architectural design. The goal is to introduce appealing, contemporary, and functional structures. Beyond accommodating the mentioned programs, these buildings will host assisted living residences. The design not only pays homage to the rural surroundings but actively thrives within the interconnected spaces of nature. Green spaces envelop all constructions, featuring numerous squares with gardens and lakes. These squares serve as central hubs, giving rise to pathways and outdoor seating areas that enhance the landscape visible from within the buildings, fostering a harmonious integration with the natural surroundings. This pioneering senior support unit, marked by an innovative concept and distinctive architecture, places a premium on functionality, benefits, and the well-being of older generations. The project recognizes the significance of infrastructure seamlessly integrating with nature and local living experiences, envisioning spatial coexistence that preserves residents’ independence while fostering connections to care providers and the broader community. Incorporating a comprehensive array of services, including medical care, rehabilitation, well-being programs, a kindergarten, daycare facilities, local production of organic goods, and more, the project embraces a holistic approach. It aims to create an environment that not only addresses the diverse needs of the elderly but also fosters a sense of community. Central to the Salterra project is the belief that the Holy Grail of youth lies in staying connected with society, engaging in daily activities, working the land and animals, and remaining intertwined with younger generations. This philosophy forms the heart of the Salterra project, ensuring a dynamic and enriching experience for all residents. Related projects Villaverde Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM Read More Galeria Residence Read More Foxdale School Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More EIBSEE NATURE CENTER Read More Eco House Read More Chicalamar Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More Avenida 8 Read More

PRATEATO

PRATEATOPRATEATOPRATEATO Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: FFA Year: 2017 Area: 7.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Comercial, mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Diogo Vasconcelos, Kateryna Vasylieva, Paulo Pereira, Pedro Hebil, Joana Marques, Angela Agostinho, Marta Pinto, Lázaro Ourique, Ana Elisa Alves Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Joana Pimenta Graphic Design Team: Ana Serrazina, Vera Nunes Structural Eng.: Pecnom MEP: Prom&E Cost Calculation: Gandara Supervision: Ficope Contractor: Tecniarte PRATEATO Lofts – the home of the future, where we can live, create, improve, communicate, and feel inspired every single day. Each apartment in PRATEATO complex assures its owner of a functional space that respects everyday needs through its innovative and smart design. Modernity, simplicity, sophistication, minimalism and technology make this project unique and allow us a glimpse of the smart housing of the future. Inspired by and immersed in its environment, PRATEATO allows its homeowners to enjoy new technologies and a truly contemporary lifestyle. Each apartment in PRATEATO provides a functional space whose innovative and intuitive design is in tune with the everyday needs of living for today and the next generation beyond it. Related projects

Multiusos de Abrantes

MUAMultiusos de AbrantesMUAMultiusos de AbrantesMUAMultiusos de AbrantesMUAMultiusos de AbrantesMUAMultiusos de AbrantesMUAMultiusos de AbrantesMUAMultiusos de Abrantes Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Abrantes Client: Câmara Municipal de Abrantes Year: 2021 Area: 2.525 m2 Status: Competition Theme: Architecture, Landscape Program: Educational, Mixed-use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Ana Elisa  Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Pedro Santos Architecture coordination: Joana Pimenta Structural Eng.:Gwic MEP: Gwic Landscape: Atelier BBV MUA’s design concept aims to rejuvenate a key entrance in Abrantes’ Historic Center, preserving the old Municipal Market facades. It introduces dynamic aspects for urban, social, and economic regeneration, from the valued promenade to cultural attractions. Maintaining the historic building’s facades enhances Abrantes’ urban identity, serving as an integral representation of the collective experience of the historic area. The facade symbolizes history, nature symbolizes regeneration, and shared spaces signify growth and progression. The naturalistic design, integrating green areas, creates a public urban park that emphasizes walking areas, respecting existing urban boundaries. This envisions a strong pedestrian space qualification, valuing the intervention area as an entrance to the historic center. A new green square is proposed, connecting to surrounding accesses and creating a promenade between various proposed programs, including commercial areas, a multipurpose space, cinema, café & bookstore, and covered parking. The dematerialization of the built volume, concealed in the ground, is achieved through a “skin” of vegetation, including hedges, green roofs, climbing plants, shrubs, and subshrubs. The space can be experienced externally with pedestrian areas and internally with various collective-use spaces, creating dynamic experiences resulting from evolving utilization. Imagens desenhos Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM Read More Galeria Residence Read More Foxdale School Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More EIBSEE NATURE CENTER Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM

MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUMMBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUMMBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Torres Vedras Client: Câmara Municipal de Torres Vedras Year: 2016 Area: 6960 m2 Status: Project Theme: Competition Program: Library & Museum Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Catarina Pinto, Pedro Hébil, Sofia Travassos The new Toy Museum and City Library of Torres Vedras is intended to revitalize the historic centre of the city. As a result, a new elevated Green Square arises as  building underneath as well as several public paths and green spaces. Our proposal of a new street across the Green Square contributes for the building’s integration in the urban grid and insures a straight connection to the street of Celeiros de Santa Maria while framing the castle. Surrounded by history, the new green square and street improve the urban space and define a new building that reintroduces the site in the network of public buildings. Two towers rise from the ground and activate the surrounding public space, representing the duality of the program – Library and Museum. The towers communicate with other vertical elements of the area such as the castle, the churches and the chimneys of old factories, representing a new benchmark of the city of Torres Vedras. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More Multiusos de Abrantes Read More Galeria Residence Read More Foxdale School Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More EIBSEE NATURE CENTER Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

Enza Houses

Enza Residence Luanda

Enza HousesEnza Houses Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Enza Properties Year: 2015 Area: 20.100 m2 Status: Project Theme: Architecture Program: Residential, Mixed use, Retail, Offices, Public space Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Pedro Hébil, Sofia Travassos, Joana Marques, Catarina Pinto, Diogo Lima Given its privileged location on the bay of Luanda, Enza Residence building offers amazing views to all apartments over the sea, the bay and the city. The name “Enza”, means “World” in Kimbundu, and it is transported to the architecture concept since the building projects itself over the sea and the horizon.The volume is created as an exception moment, with oblique facades and angles that are intended to lead the eye to the sea. Commercial areas and a restaurants take place in the ground floor. In the upper floors there are twenty typologies of three bedrooms and three typologies of four bedrooms.All facades are ripped by angles of light in different directions giving place to large balconies, which extend the interior space to the outdoor.  The apartments are defined by the fluidity between spaces as well as the strong presence of the ocean and natural light. A selective choice of materials and constructive systems ensures comfort and serenity in the apartments.Besides a residential building, Enza Residence constitutes a new benchmark in the city of Luanda. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

Chicalamar

ChicalamarChicalamarChicalamar Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2012 Area: 24.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Marques Located between the city and the seaside, Chicalamar building stands out in Luanda’s skyline. The building has 65 apartments of different typologies in the upper floors and comercial on ground floors. In the groundfloor and first level there is a restaurant and common spaces for the residents including swimming pool, gymnasium, cloakrooms and private access to the beach. Modern and functional spaces are the result of an accurate and selective control of construction techniques as well as a rigorous selection of sophisticated materials and finishing works, adapted to the site. Natural light designs pleasant spaces characterized by the use of grey stone, ivory white and natural walnut wood. The building offers amazing views in both sides, to the ocean and Luanda’s bay. In this message, Tekstudio pays tribute and fondly remembers Mr. Costa, whose dedication and talent have indelibly shaped this project.  May he rest in peace. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Avenida 8 Read More

EIBSEE NATURE CENTER

EIBSEE NATURE CENTEREIBSEE NATURE CENTER Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Germany City:Eibsee Lake Client: Inature Competition Year: 2011 Area: 1.260 m2 Status: Project Theme: Competition Program:Research, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, João Marques, Simone Lopes The Eibsee Lake is located approximately 62 miles southwest of Munich and near the town of Grainau. The lake is 5.5 miles away from the town of Garmisch-Partenkirchen and at the foot of the Zugspitze (Germany’s highest mountain). The lake has a surface elevation of 973 meters and its surface area is 177 hectares. Protected by the Bavarian State Ministry of the Environment, Public Health and Consumer Protection, both National Parks representing natural wilderness and a high diversity of the flora and fauna, the panorama around Eibsee Lake is breathtakingly beautiful and the crystal-clear water in the lake is amazing; the color of the lake varies from deep blue to turquoise. The surroundings of the lake are formed by a low mountain range landscape of which up to 95% is covered by forest. Besides extensive woodland areas, the national park offers mountain peaks with fascinating views of nearly endless forests which cover the mountain range representing the Bavarian-Bohemian border, mysterious bogs, crystal clear mountain streams and Lake Rachelsee, the park‘s only glacial lake.The fauna, which is characteristic of this region, is the result of a rather harsh, slightly continental climate with high snowfall in the winter, increased by large differences in altitude between 600 to 1,453 meters. Besides the eagle-owl, the ural owl and the raven, which have been reintroduced to this area, the otter, the capercaille, the hazel grouse, the Eurasian Pygmy Owl and the Three-toed Woodpecker belong to the indigenous fauna. The idea of ​​an Interpretation Center for this site comes from a concept that seeks to crystallise the surroundings, mimicking the different shades of the lake throughout the year, and minimising the presence of the building in the landscape.
A glass structure interspersed with each other in steel blades allows us, while carrying the surroundings into the interior, making it part of the building itself.
As a snow crystal, the building expands and it develops from its center, giving to each branch a different functional use, creating multiple frames on the landscape. In Nature we never see anything isolated, but everything in connection with something else which is before it, beside it, under it and over it.”Johann Wolfgang von Goethe Related projects Villaverde Read More TA Offices Read More Star Jewellery Read More Multiusos de Abrantes Read More Mukitixi Lodge Read More MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM Read More Foxdale School Read More Eco House Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Casa Bravo Read More Casa Alta Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Follow us

HEAD OFFICE

Avenida D. João II, 42, Piso 6, 601/2
1990-095 Lisboa, Portugal

General INQUIRY

Follow us