Estrela 28

Estrela 28Estrela 28 Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Enza Properties Year: 2023 Gross area: 1204 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program: Housing, Comercial Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Helena Fernandes, Joana Marques, Rosa Oliveira, Pedro Hébil, Sofia Travassos Design lead: Bruna Serralheiro Architecture coordination: Joana Pimenta Project Manager: Helena Fernandes Structural Eng.: Pecnom MEP: Gwic Cost Calculation: Tribato Located in the esteemed Estrela neighborhood, Estrela 28 enjoys a prime position, providing its apartments with exclusive views of the Basílica da Estrela. Committed to reinforcing the traditional Lisbon way of living in this historic locale, Estrela 28 maintains a constant connection with Estrela’s adjacent garden. This remodeled real estate, adorned with old-world charm and elegance, transcends mere residential spaces, offering commercial areas and a restaurant on the ground floor. The upper floors feature a range of apartment typologies, from one to four bedrooms. The building’s four facades bask in the bright light of Lisbon from various angles, giving rise to elegant traditional balconies that seamlessly connect the interior and outdoor spaces. These apartments are distinguished by the fluidity between their spaces, amplified by the strong presence of green gardens and ample natural light. A meticulous selection of materials and construction systems ensures that the apartments radiate comfort and serenity. Estrela 28, with its harmonious blend of historic elements and modern comforts, stands as a testament to the seamless integration of tradition and contemporary living in Lisbon. Related projects

Rendezvous

Belleville Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Enza Properties Year: 2023 Gross area: 776 m2 Lanscape area: 379 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Helena Fernandes, Pedro Santos Architecture lead: Bruna Serralheiro Architecture coordination: Joana Pimenta Project Manager: Helena Fernandes Structural Eng.: Pecnom Situated in the esteemed Estrela neighborhood, Rendezvous Living Concept presents an epitome of refined living with two exclusive houses featuring private green areas and captivating views of the Basílica da Estrela. Rendezvous is committed to enhancing the Lisbon way of living by introducing gardens that serve as private leisure retreats. This elegant development introduces two villas, each complemented by its private garden. The architectural finesse of Rendezvous is evident in its facades, where ceramics are carefully orchestrated with elegant balconies, seamlessly connecting the interior and exterior spaces. These houses are characterized by the seamless flow between their interiors, accentuated by verdant gardens and ample natural light. A discerning selection of materials and construction systems ensures the apartments offer both comfort and serenity. Beyond its role as a residential concept, Rendezvous aspires to establish a new benchmark for luxury in Lisbon, embodying sophistication and elegance in every aspect of its design and living experience. Related projects PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More Estrela 28 Read More Eco House Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Gaia Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Avenida 8

Avenida 8Avenida 8 Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Benedita Client: Enza Properties Year: 2017 Area: 1.930 m2 Status: Built Theme: Interior design Program: Residential, Mixed use, Comercial, Hospitality Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Joana Marques, Olga Mosgovaya, Rosa Oliveira, Helena Fernandes, Andreas Mendes Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Pedro Santos Architecture coordination: Joana Pimenta Structural Eng.: Eng. Arlindo Marques MEP: Gwic Cost Calculation: Tribato The lot in question, strategically located in the parish of Benedita, stands out as a crucial point at the intersection of Avenida da Igreja and Rua da Serradinha, facing the church. Given this privileged location, the owners propose the construction of a new 5-story building to more expressively mark the beginning of Avenida da Igreja. This project proposes the inclusion of two basement levels with access through a car lift. The proposal aims to create a new architectural landmark with a contemporary language, meeting the intended program and client’s requirements. After the demolition of existing buildings, the plan includes the construction of two basement levels, four street-facing floors, and a setback floor. The property comprises three units of type T2, four units of type T3, a café, and a commercial space. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Chicalamar Read More

Galeria Residence

Galeria ResidenceGaleria Residence Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2015-2019 Area: 16.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Comercial, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Pedro Hébil, Sofia Travassos, Joana Marques, Catarina Pinto, Diogo Lima Graphic Design Team: Marta Pinto Structural Eng.: Pecnom MEP: Prom&E Supervision: Eng. José Pedro Costa Contractor: WM Projectos (General contractor), Natstone (stone works), PMS (glass facade) Situated advantageously on Luanda’s bay, Galeria Residence presents an exceptional living experience with panoramic views of the sea, bay, and cityscape. Drawing inspiration from the concept of an ancient art gallery, the architectural design is distinguished by facades intricately shaped by angles of light, resulting in expansive balconies that seamlessly extend the interior spaces. The apartments are meticulously crafted to emphasize the fluidity between spaces, establishing a profound connection with the ocean and abundant natural light. A deliberate selection of high-quality materials and advanced construction systems ensures a harmonious blend of comfort and serenity throughout the residences. Noteworthy in both common areas and private spaces is the application of grey ceramic flooring, white wall coatings, and American Walnut wood furnishings, creating an ambiance of sophistication and timeless elegance. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

Salterra

SalterraElderly housing projectSalterraElderly housing projectSalterraElderly housing project Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Alcochete Client: Private Year: 2020 Gross Area: 25.000 m2 Landscape area: 156.000 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program:Educational, Healthcare, Housing, Wellness Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Ana Elisa Alves Landscape: Baldios The Alcochete riverside, extending to the redeveloped Samouco area, boasts a rich ecosystem of birdlife and diverse flora, complemented by the characteristic salt flats inhabited by flamingos. This region epitomizes tranquility, with rural features deeply rooted in its origins. Our project endeavors to celebrate the local nature through an innovative Landscape and Architectural design. The goal is to introduce appealing, contemporary, and functional structures. Beyond accommodating the mentioned programs, these buildings will host assisted living residences. The design not only pays homage to the rural surroundings but actively thrives within the interconnected spaces of nature. Green spaces envelop all constructions, featuring numerous squares with gardens and lakes. These squares serve as central hubs, giving rise to pathways and outdoor seating areas that enhance the landscape visible from within the buildings, fostering a harmonious integration with the natural surroundings. This pioneering senior support unit, marked by an innovative concept and distinctive architecture, places a premium on functionality, benefits, and the well-being of older generations. The project recognizes the significance of infrastructure seamlessly integrating with nature and local living experiences, envisioning spatial coexistence that preserves residents’ independence while fostering connections to care providers and the broader community. Incorporating a comprehensive array of services, including medical care, rehabilitation, well-being programs, a kindergarten, daycare facilities, local production of organic goods, and more, the project embraces a holistic approach. It aims to create an environment that not only addresses the diverse needs of the elderly but also fosters a sense of community. Central to the Salterra project is the belief that the Holy Grail of youth lies in staying connected with society, engaging in daily activities, working the land and animals, and remaining intertwined with younger generations. This philosophy forms the heart of the Salterra project, ensuring a dynamic and enriching experience for all residents. Related projects Villaverde Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM Read More Galeria Residence Read More Foxdale School Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More EIBSEE NATURE CENTER Read More Eco House Read More Chicalamar Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More Avenida 8 Read More

PRATEATO

PRATEATOPRATEATOPRATEATO Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: FFA Year: 2017 Area: 7.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Comercial, mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Diogo Vasconcelos, Kateryna Vasylieva, Paulo Pereira, Pedro Hebil, Joana Marques, Angela Agostinho, Marta Pinto, Lázaro Ourique, Ana Elisa Alves Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Joana Pimenta Graphic Design Team: Ana Serrazina, Vera Nunes Structural Eng.: Pecnom MEP: Prom&E Cost Calculation: Gandara Supervision: Ficope Contractor: Tecniarte PRATEATO Lofts – the home of the future, where we can live, create, improve, communicate, and feel inspired every single day. Each apartment in PRATEATO complex assures its owner of a functional space that respects everyday needs through its innovative and smart design. Modernity, simplicity, sophistication, minimalism and technology make this project unique and allow us a glimpse of the smart housing of the future. Inspired by and immersed in its environment, PRATEATO allows its homeowners to enjoy new technologies and a truly contemporary lifestyle. Each apartment in PRATEATO provides a functional space whose innovative and intuitive design is in tune with the everyday needs of living for today and the next generation beyond it. Related projects

Enza Houses

Enza Residence Luanda

Enza HousesEnza Houses Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Enza Properties Year: 2015 Area: 20.100 m2 Status: Project Theme: Architecture Program: Residential, Mixed use, Retail, Offices, Public space Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Pedro Hébil, Sofia Travassos, Joana Marques, Catarina Pinto, Diogo Lima Given its privileged location on the bay of Luanda, Enza Residence building offers amazing views to all apartments over the sea, the bay and the city. The name “Enza”, means “World” in Kimbundu, and it is transported to the architecture concept since the building projects itself over the sea and the horizon.The volume is created as an exception moment, with oblique facades and angles that are intended to lead the eye to the sea. Commercial areas and a restaurants take place in the ground floor. In the upper floors there are twenty typologies of three bedrooms and three typologies of four bedrooms.All facades are ripped by angles of light in different directions giving place to large balconies, which extend the interior space to the outdoor.  The apartments are defined by the fluidity between spaces as well as the strong presence of the ocean and natural light. A selective choice of materials and constructive systems ensures comfort and serenity in the apartments.Besides a residential building, Enza Residence constitutes a new benchmark in the city of Luanda. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

Chicalamar

ChicalamarChicalamarChicalamar Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2012 Area: 24.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Marques Located between the city and the seaside, Chicalamar building stands out in Luanda’s skyline. The building has 65 apartments of different typologies in the upper floors and comercial on ground floors. In the groundfloor and first level there is a restaurant and common spaces for the residents including swimming pool, gymnasium, cloakrooms and private access to the beach. Modern and functional spaces are the result of an accurate and selective control of construction techniques as well as a rigorous selection of sophisticated materials and finishing works, adapted to the site. Natural light designs pleasant spaces characterized by the use of grey stone, ivory white and natural walnut wood. The building offers amazing views in both sides, to the ocean and Luanda’s bay. In this message, Tekstudio pays tribute and fondly remembers Mr. Costa, whose dedication and talent have indelibly shaped this project.  May he rest in peace. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Avenida 8 Read More

Follow us

HEAD OFFICE

Avenida D. João II, 42, Piso 6, 601/2
1990-095 Lisboa, Portugal

General INQUIRY

Follow us