Rendezvous

Rendezvous Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Enza Properties Year: 2023 Gross area: 776 m2 Lanscape area: 379 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program: Housing Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Helena Fernandes, Pedro Santos Architecture lead: Bruna Serralheiro Architecture coordination: Joana Pimenta Project Manager: Helena Fernandes Structural Eng.: Pecnom Situated in the esteemed Estrela neighborhood, Rendezvous Living Concept epitomizes refined living with two exclusive houses featuring private green areas and captivating views of the Basílica da Estrela. Committed to enhancing the Lisbon lifestyle, Rendezvous introduces gardens as private leisure retreats. This elegant development offers two duplex residences, each complemented by a private garden. The architectural finesse of Rendezvous is evident in its facades, where ceramics blend with elegant balconies, seamlessly connecting interior and exterior spaces. These duplexes boast a seamless flow between interiors, accentuated by verdant gardens and abundant natural light. A discerning selection of materials and construction systems ensures comfort and serenity. Beyond being a residential concept, Rendezvous sets a new benchmark for luxury in Lisbon, embodying sophistication and elegance in every aspect of its design and living experience. Related projects PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More Estrela 28 Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Gaia Read More Casa Eco Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Belleville

Belleville Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Enza Properties Year: 2023 Gross area: 690 m2 Lanscape area: 360 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Helena Fernandes, Pedro Santos Architecture lead: Bruna Serralheiro Architecture coordination: Joana Pimenta Project Manager: Helena Fernandes Structural Eng.: Pecnom  Nestled in the Estrela neighborhood, Belleville stands as a distinctive residence boasting private green spaces and panoramic views of the Basílica da Estrela. Envisioned to enhance the Lisbon lifestyle, Belleville features private gardens, creating secluded leisure spots. The property includes a single villa with 5 floors, an exclusive garden and outdoor pool. The ground floor hosts a garage, an indoor pool, gym, wine cellar, staff room, laundry, service entrance, and main entrance. The first floor accommodates three social areas, dining and lounge spaces, along with two kitchens—a show cooking kitchen and a service kitchen. The upper levels comprise six suites, each with a closet and private bathroom. Elegant balconies adorned with ceramics and strategically placed lighting adorn all facades, seamlessly extending the interior space outdoors. Beyond being a residential haven, Belleville aspires to set a new benchmark in Lisbon’s urban landscape. Related projects Rendezvous Read More PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More Estrela 28 Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Gaia Read More Casa Eco Read More Bairro Loft Read More

Avenida 8

Avenida 8Avenida 8 Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Benedita Client: Enza Properties Year: 2017 Area: 1.930 m2 Status: Built Theme: Interior design Program: Residential, Mixed use, Comercial, Hospitality Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Joana Marques, Olga Mosgovaya, Rosa Oliveira, Helena Fernandes, Andreas Mendes Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Pedro Santos Architecture coordination: Joana Pimenta Structural Eng.: Eng. Arlindo Marques MEP: Gwic Cost Calculation: Tribato The lot in question, strategically located in the parish of Benedita, stands out as a crucial point at the intersection of Avenida da Igreja and Rua da Serradinha, facing the church. Given this privileged location, the owners propose the construction of a new 5-story building to more expressively mark the beginning of Avenida da Igreja. This project proposes the inclusion of two basement levels with access through a car lift. The proposal aims to create a new architectural landmark with a contemporary language, meeting the intended program and client’s requirements. After the demolition of existing buildings, the plan includes the construction of two basement levels, four street-facing floors, and a setback floor. The property comprises three units of type T2, four units of type T3, a café, and a commercial space. Related projects Salterra Read More Galeria Residence Read More Enza Houses Read More Chicalamar Read More

Salterra

SalterraElderly housing projectSalterraElderly housing projectSalterraElderly housing project Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Alcochete Client: Private Year: 2020 Gross Area: 25.000 m2 Landscape area: 156.000 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program:Educational, Healthcare, Housing, Wellness Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Ana Elisa Alves Landscape: Baldios The Alcochete riverside, extending to the redeveloped Samouco area, boasts a rich ecosystem of birdlife and diverse flora, complemented by the characteristic salt flats inhabited by flamingos. This region epitomizes tranquility, with rural features deeply rooted in its origins. Our project endeavors to celebrate the local nature through an innovative Landscape and Architectural design. The goal is to introduce appealing, contemporary, and functional structures. Beyond accommodating the mentioned programs, these buildings will host assisted living residences. The design not only pays homage to the rural surroundings but actively thrives within the interconnected spaces of nature. Green spaces envelop all constructions, featuring numerous squares with gardens and lakes. These squares serve as central hubs, giving rise to pathways and outdoor seating areas that enhance the landscape visible from within the buildings, fostering a harmonious integration with the natural surroundings. This pioneering senior support unit, marked by an innovative concept and distinctive architecture, places a premium on functionality, benefits, and the well-being of older generations. The project recognizes the significance of infrastructure seamlessly integrating with nature and local living experiences, envisioning spatial coexistence that preserves residents’ independence while fostering connections to care providers and the broader community. Incorporating a comprehensive array of services, including medical care, rehabilitation, well-being programs, a kindergarten, daycare facilities, local production of organic goods, and more, the project embraces a holistic approach. It aims to create an environment that not only addresses the diverse needs of the elderly but also fosters a sense of community. Central to the Salterra project is the belief that the Holy Grail of youth lies in staying connected with society, engaging in daily activities, working the land and animals, and remaining intertwined with younger generations. This philosophy forms the heart of the Salterra project, ensuring a dynamic and enriching experience for all residents. Related projects Villaverde Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More MBB – PUBLIC LIBRARY & TOY’S MUSEUM Read More Galeria Residence Read More Foxdale School Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More EIBSEE NATURE CENTER Read More Eco House Read More Chicalamar Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More Avenida 8 Read More

Villaverde

VILLAVERDEVILLAVERDE Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Enza Properties Year: 2023 Area: 600 m2 Status: In Progress Theme: Architecture Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Rosa Oliveira, Andreas Mendes Structural Eng.: Pecnom MEP: Mais engenharia Cost Calculation: Tribato Given its privileged location on the neighborhood of Estrela, VILLAVERDE Housing Concept offers two houses with private green areas and views over the Basílica da Estrela. VILLAVERDE intends to reinforce the Lisbon way of living, with gardens that are intended to create private leisure areas. The new building offers 2 Villas with private gardens. All facades are ripped by marble and light in different directions giving place to elegant balconies, which extend the interior space to the outdoor.  The houses are defined by the fluidity between spaces as well as the strong presence of green gardens and natural light. A selective choice of materials and constructive systems ensures comfort and serenity in the apartments. Besides a residential building, VILLAVERDE designs a new benchmark in the city of Lisbon. Related projects PRATEATO Read More Eco House Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Casa Vale

CASA VALECASA VALECASA VALECASA VALE Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Caldas da Rainha Client: Private Year: 2021 Area: 200 m2 Status: In progress Theme: Architecture, Landscape Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Bernardo Vinagre  Architecture lead: Bruna Serralheiro Architecture coordination: Joana Pimenta Structural Eng.: Eng. José Capinha MEP: Eng. José Capinha Mais do que planos lançados ao terreno, a Casa do Vale compõe- se de vistas e enquadramentos. O horizonte revelou-se desde cedo uma das linhas orientadores do projeto. As vistas que a casa alcança exigiram um trabalho minucioso de enquadramentos visuais, tanto no seu interior como no seu exterior. Desta forma, o percurso é entendido como um conjunto de composições que se vão sucedendo, mantendo vivo o elemento de surpresa e interesse pelo que está por vir ao explorarmos a casa. A plasticidade do projeto é procurada através de materiais claros e orgânicos, para que a leitura da composição seja una. Pretende-se estuque branco nas paredes, telha plana branca nas coberturas inclinadas, e pedra lioz nas molduras, de forma a reflectir a claridade da luz por matizes e texturas diferentes. No interior procura-se o conforto da arquitectura chã, através do pinho e dos tons claros, em concílio com a versatilidade técnica da arquitetura industrial, numa reunião que se quer acima de tudo cuidada e despretensiosa. A estratégia de implantação prevê uma piscina, em comunicação com a sala de estar, e arranjos exteriores que possibilitam o acesso ao piso subterrâneo da garagem, ao mesmo tempo que se criam plataformas e pátios que servem o programa interior. O cunho da Casa do Vale é valer-se da abertura da sua condição. De se assumir humilde perante a beleza do sítio em que se encontra, mas de reservar para si o direito e a capacidade de crescer, de ir mais longe. Imagens desenhos Related projects Villaverde Read More Casa Torre Read More Casa Par Read More Casa Domino Read More Casa Bravo Read More Casa Alta Read More

Casa Gaia

Casa GaiaCasa GaiaCasa GaiaCasa GaiaCasa Gaia Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Private Year: 2021 Area: 400 m2 Status: In progress Theme: Architecture Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Pedro Santos, Lázaro Ourique, Helena Fernandes, Andreas Mendes Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Pedro Santos Architecture coordination: Joana Pimenta Structural Eng.: Pecnom MEP: Mais Engenharia Cost Calculation: Tribato A Casa Gaia é uma reabilitação, está inserida no bairro de Alvalade e desenvolve-se em 4 pisos, sendo um deles em cave, em piso social, um piso íntimo e um piso com aproveitamento de sotão. A morfologia da proposta pretende valorizar o imóvel original adicionando uma ampliação a tardoz.  Com a ampliação posterior ficam garantidas as condições não só para aumento das áreas habitáveis como também para relocalização das escadas que não interfira com largura de compartimentos habitáveis e, sobretudo, inserção de plataforma elevatória vertical que ligue todos os pisos: do estacionamento, ao piso dos quartos, passando pelos pisos sociais e do jardim a tardoz. Permite também o volume ampliado, aproveitando a demolição da fachada posterior original já bastante adulterada, garantir mais iluminação natural ao interior da moradia, sobretudo nesta sua orientação a Norte. A criação de largos vão envidraçados nesse sentido possibilita ao mesmo tempo que as novas fachadas que se distingam do Prédio existente, destacando assim visualmente as fachadas originais a manter, parte integrante do Conjunto Urbanístico que a intervenção proposta também pretende valorizar. No que respeita a cobertura do corpo ampliado, da mesma forma e apesar de não ser visível a partir da via pública, a mesma não deve mimetizar a cobertura original mas antes garantir que esta última se destaque. Nesse sentido, propõe-se a utilização de materiais distintos dos materiais originalmente utilizados na cobertura, de forma a diferenciar os distintos momentos de edificação. Related projects Villaverde Read More PRATEATO Read More Eco House Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Domino Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Casa Torre

Casa TorreCasa TorreCasa TorreCasa TorreCasa Torre Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisboa Client: Enza Properties Year: 2019 Area: 450 m2 Status: In progress Theme: Architecture Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Elisa Alves, Diogo Vasconcelos, Lázaro Ourique Design lead: Bruna Serralheiro Architecture coordination: Joana Pimenta Casa Torre is structured on two levels, with one slightly above the sidewalk level and the other slightly below, seeking to convey the image that the house is developed on only one level. Viewed from the street, the house appears as a monolith suspended above the ground with no openings; however, this appearance is completely deconstructed, contrasting with its bright interior. Therefore, from the sidewalk level, a ramp invites us to enter the lot and elevates us to what we will call the first floor, where we find the hall and the social entrance of the house, located at its center. From this point, the house unfolds into two volumes: one more private, intended for the bedroom areas, and one more social, designated for the living, dining, and kitchen areas. Between these two volumes, a spacious courtyard provides independence and privacy to both areas, also helping to bring better illumination to all spaces and simultaneously creating an outdoor leisure area that extends to the lower level. The main entrance to the house is on the lower level, referred to as the ground floor, adjacent to the covered parking. Related projects Villaverde Read More PRATEATO Read More Eco House Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Vale Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Casa Bravo Read More Casa Alta Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Follow us

HEAD OFFICE

Avenida D. João II, 42, Piso 6, 601/2
1990-095 Lisboa, Portugal

General INQUIRY

Follow us