Casa Ginga

Casa GingaCasa GingaCasa Ginga Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2018 Area: 420 m2 Status: Built Theme: Interior design Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Marques Inspired by the captivating legacy of Rainha Ginga, a prominent historical figure from Angola, Casa Ginga’s design transcends conventional boundaries. This residence serves as a testament to the rich cultural heritage of the region, artfully incorporating elements that pay homage to Angolan history. Between the lively cityscape and the tranquil seaside, Casa Ginga emerges as an exceptional embodiment of Africa’s tropical comfort. The interior design of Casa Ginga is a symphony of textures, luxury, and comfort meticulously curated to reflect the cultural vibrancy of Angola. Each element is thoughtfully chosen to create a space that not only exudes opulence but also maintains a profound connection to the surrounding ocean views. The infusion of Rainha Ginga’s inspiration adds a unique layer of significance, weaving a narrative that transcends time and celebrates the spirit of Angolan heritage in a modern and luxurious setting. Related projects TA Offices Read More Star Jewellery Read More PRIVATE LOUNGE | TORRES JOALHEIROS Read More Mukitixi Lodge Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa November Read More Casa Kintua Read More Casa Bravo Read More Casa Alta Read More

Galeria Residence

Galeria ResidenceGaleria Residence Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2015-2019 Area: 16.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Comercial, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Pedro Hébil, Sofia Travassos, Joana Marques, Catarina Pinto, Diogo Lima Graphic Design Team: Marta Pinto Structural Eng.: Pecnom MEP: Prom&E Supervision: Eng. José Pedro Costa Contractor: WM Projectos (General contractor), Natstone (stone works), PMS (glass facade) Situated advantageously on Luanda’s bay, Galeria Residence presents an exceptional living experience with panoramic views of the sea, bay, and cityscape. Drawing inspiration from the concept of an ancient art gallery, the architectural design is distinguished by facades intricately shaped by angles of light, resulting in expansive balconies that seamlessly extend the interior spaces. The apartments are meticulously crafted to emphasize the fluidity between spaces, establishing a profound connection with the ocean and abundant natural light. A deliberate selection of high-quality materials and advanced construction systems ensures a harmonious blend of comfort and serenity throughout the residences. Noteworthy in both common areas and private spaces is the application of grey ceramic flooring, white wall coatings, and American Walnut wood furnishings, creating an ambiance of sophistication and timeless elegance. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Chicalamar Read More Avenida 8 Read More

Casa Eco

ECO HOUSE

ECO HOUSEECO HOUSE Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Private Year: 2015 Area: 160 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Catarina Pinto, Joana Marques Structural Eng.: Eng. Cesar Alho, Eng. Cirilo Gandim MEP:Eng. Cesar Alho, Eng. Cirilo Gandim Eco House reflects the conservation, renovation and extension of its original house. In order to keep the original features of the main house, characteristic of its neighbourhood, the extension is made only in the backyard. A new volume rises from the new Patio. It is connected to the original building through another volume made of glass that makes the new entrance of the house. Besides that, different architectural languages emphasize the distinction between old and new. Permeability of spaces and large windows along the house maximize the areas and ensure a connection between the original house, the extension and the exterior garden. Related projects Villaverde Read More PRATEATO Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Casa Bravo Read More Casa Alta Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Casa Alta

Casa AltaCasa Alta Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: Private Year: 2023 Area: 165 m2 Status: Built Theme: Interior design, Architecture, Product design Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Bernar do Vinagre Interior design team: Ana Rodrigues (Tekstudio) Supervision: Joana Pimenta (Tekstudio) Contractor: Tekstudio This three-bedroom apartment, situated in Lumiar, Lisbon, is meticulously crafted to provide its occupants with a blend of glamour and sophistication within an atmosphere that reflects their narrative: Urban Jungle. The Urban Jungle concept emerges from the harmonious fusion of the natural and the polished, the interplay between the jungle’s shadow and the city’s light, and the coexistence of the wild and the domestic. The incorporation of dark woods, warm grays, and carefully curated lighting creates an ambiance of comfort and coziness. Simultaneously, the strategic use of metals, glass, and sleek lines adds an urban and cosmopolitan flair. This concept is not merely an aesthetic choice but a thoughtful reflection of the client’s history and preferences. The result is a unique and timeless apartment designed to embrace the client into their new home. Related projects PRIVATE LOUNGE | TORRES JOALHEIROS Read More Casa November Read More Casa Kintua Read More Casa Ginga Read More

PRATEATO

PRATEATOPRATEATOPRATEATO Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Lisbon Client: FFA Year: 2017 Area: 7.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Comercial, mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Diogo Vasconcelos, Kateryna Vasylieva, Paulo Pereira, Pedro Hebil, Joana Marques, Angela Agostinho, Marta Pinto, Lázaro Ourique, Ana Elisa Alves Design lead: Bruna Serralheiro Project Manager: Joana Pimenta Graphic Design Team: Ana Serrazina, Vera Nunes Structural Eng.: Pecnom MEP: Prom&E Cost Calculation: Gandara Supervision: Ficope Contractor: Tecniarte PRATEATO Lofts – the home of the future, where we can live, create, improve, communicate, and feel inspired every single day. Each apartment in PRATEATO complex assures its owner of a functional space that respects everyday needs through its innovative and smart design. Modernity, simplicity, sophistication, minimalism and technology make this project unique and allow us a glimpse of the smart housing of the future. Inspired by and immersed in its environment, PRATEATO allows its homeowners to enjoy new technologies and a truly contemporary lifestyle. Each apartment in PRATEATO provides a functional space whose innovative and intuitive design is in tune with the everyday needs of living for today and the next generation beyond it. Related projects

Casa November

CASA NOVEMBERCASA NOVEMBER Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Caldas da Rainha Client: Private Year: 2020 Area: 200 m2 Status: Built Theme: Interior design Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Mariana Oliveira, Ana Rocha, Ana Filipa Rodrigues Architecture coordination: Bruna Serralheiro Pimenta Supervision: Tekstudio Contractor: Gil Azoia “Para atravessar contigo o deserto do Mundo Para atravessar contigo o deserto do mundo Para enfrentarmos juntos o terror da morte Para ver a verdade para perder o medoAo lado dos teus passos caminhei Por ti deixei meu reino meu segredo Minha rápida noite meu silêncioMinha pérola redonda e seu oriente Meu espelho minha vida minha imagem E abandonei os jardins do paraíso Cá fora à luz sem véu do dia duro Sem os espelhos vi que estava nuaE ao descampado se chamava tempo Por isso com teus gestos me vestiste E aprendi a viver em pleno vento.” Sophia de Mello Breyner Andresen Photos 3D Related projects Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Kintua Read More Casa Ginga Read More Casa Bravo Read More Casa Alta Read More

Casa Bravo

casa bravocasa bravocasa bravo Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Alcobaça Client: Private Year: 2015 Area: 393 m2 Status: Built Theme: Architecture, Interior design Program: Housing, Comercial, mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Pedro Hebil, Sofia Travassos Structural Eng.: Eng. Neves Barata MEP: Eng. Neves Barata Supervision: Eng. Neves Barata Contractor: Nuno Belo Inácio Located in Serra de Aire e Candeeiros, north of Lisbon, the house arises from the existing ground and assumes itself as part of the surrounding nature. Large glass windows that compose the facades emphasize the relation with the exterior and ensure the construction’s natural integration on the ground and landscape. The interior layout has different floor levels that functionally divide the house while defining connections with the exterior. Bravo house is organized in a way that promotes social, visual and spatial interaction. Guatemala green marble and American Walnut wood establish contrasts and parallelisms with the colours of the mountains. The glass facades are protected by cantilivered slabs that ensure thermal comfort and extend the space of the house outside. Related projects Villaverde Read More PRATEATO Read More Eco House Read More Chalet Conde d’Almeida Araújo Read More Casa Vale Read More Casa Torre Read More Casa Gaia Read More Casa Domino Read More Casa Alta Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Chalet Conde d’Almeida Araújo

Chalet Conde d’Almeida AraújoChalet Conde d’Almeida AraújoChalet Conde d’Almeida AraújoChalet Conde d’Almeida AraújoChalet Conde d’Almeida Araújo Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Portugal City: Foz do Arelho Client: Private Year: 2014-2017 Gross Area: 2.000 m2 Status: Built Theme: Architecture, Landscape, Interior design Program: Residential Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Pimenta, Joana Marques, Diogo Lima, Pedro Hébil The rehabilitation and design of the Chalet Conde de Almeida Araújo respected the eclectic, mannerist and art déco architectural language of the original construction of 1904. Two fires destroyed all the interiors of the building. We believe the original finishing works were full of detail, therefore the proposal is based on a reinterpretation of similar palaces of the same period. A dialogue between past and present is established by a combination of the finest details and contemporary furniture while the use of noble materials, such as wood and stone, dignify the spaces. Its functional program is organized in three levels: social areas, dining room, living room, library and kitchen in the groundfloor, and bedrooms in the upper floors. An extension of the building gives place to a garage and a gymnasium that communicate with the new exterior garden and swimming pool. Related projects Rendezvous Read More PRATEATO Read More Multiusos de Abrantes Read More Estrela 28 Read More Eco House Read More Casa Gaia Read More Belleville Read More Bairro Loft Read More

Chicalamar

ChicalamarChicalamarChicalamar Previous slide Next slide Numbers & Facts Location: Angola City: Luanda Client: Private Year: 2012 Area: 24.000 m2 Status: Built Theme: Architecture Program: Housing, Mixed use Credits Architecture Team: Bruna Serralheiro, Joana Marques Located between the city and the seaside, Chicalamar building stands out in Luanda’s skyline. The building has 65 apartments of different typologies in the upper floors and comercial on ground floors. In the groundfloor and first level there is a restaurant and common spaces for the residents including swimming pool, gymnasium, cloakrooms and private access to the beach. Modern and functional spaces are the result of an accurate and selective control of construction techniques as well as a rigorous selection of sophisticated materials and finishing works, adapted to the site. Natural light designs pleasant spaces characterized by the use of grey stone, ivory white and natural walnut wood. The building offers amazing views in both sides, to the ocean and Luanda’s bay. In this message, Tekstudio pays tribute and fondly remembers Mr. Costa, whose dedication and talent have indelibly shaped this project.  May he rest in peace. Related projects Salterra Read More Rendezvous Read More PRATEATO Read More Galeria Residence Read More Estrela 28 Read More Enza Houses Read More Avenida 8 Read More

Follow us

HEAD OFFICE

Avenida D. João II, 42, Piso 6, 601/2
1990-095 Lisboa, Portugal

General INQUIRY

Follow us